International Shipping - High Quality Handmade Products

Despre Quilling

Quilling-ul este o tehnică ce constă în rularea unor fâșii de hârtie pe un instrument crestat la un capăt, în scopul de a face bobine cărora li se pot da diferite forme, precum: cercuri, petale, frunze, etc. Acestea pot fi folosite pentru a decora felicitări, rame, cutii etc., sau a face bijuterii și alte obiecte 3D.

Instrumentul crestat poate fi cumpărat sau confecționat manual. Un mod simplu și ieftin în care să-ți faci propriul instrument este să crestezi o scobitoare (sau un băț ascuțit) la unul din capetele sale, apoi să o pui într-un pix sau obiect asemănător pe care nu-l mai folosești, pentru a o manevra mai ușor în timp ce o utilizezi. Dar, a se avea în vedere că acest lucru va necesita înlocuirea scobitorii din când în când fiindcă se poate rupe după utilizarea acesteia pentru un timp mai îndelungat. În imaginile de mai jos se pot vedea instrumentele crestate pe care le folosesc eu – cel cumpărat și cel confecționat manual.

Îmi place mai ales să folosesc scobitoarea când fac petalele florilor din creațiile mele, fiindcă vârful ei ascuțit conferă un centru mai mic bobinelor.

Fâșiile de hârtie pot fi de diferite dimensiuni și grosimi, în funcție de tipul pe care îl preferi. La tablourile pe care le confecționez, de obicei folosesc fâșii care au între 1-2 mm lățime pentru petalele florilor și fâșii de peste 3 mm lățime pentru alte elemente pe care le fac. Fâșiile de hârtie pe care le folosesc, le tai cu o ghilotină pentru hârtie sau le cumpăr online gata tăiate. Poți să cumperi fâșii de diferite culori, dar asta înseamnă că trebuie să lucrezi numai cu anumite culori și grosimi care sunt disponibile. De aceea, a folosi o ghilotină (sau a tăia hârtia cu un cutter și o riglă) poate fi mai avantajos uneori fiindcă îți dă posibilitatea să fii mai flexibil în privința tipului de hârtie pe care o folosești și a culorilor.

Timpul necesar pentru a face un tablou este cuprins între 3 zile și 2 săptămâni sau mai mult, în funcție de cel la care lucrez – dacă este o creație nouă sau un tablou pe care l-am mai făcut.

Dacă te interesează vreunul dintre tablourile listate pe site,
nu ezita să mă contactezi aici și putem discuta cu privire la detaliile de preț și de transport.

Tablourile pot fi personalizate cu alte mesaje.

De asemenea, a se avea în vedere că orice comandă pentru un tablou care nu este disponibil presupune că acesta va fi refăcut și se poate să nu fie o copie exactă a celui listat pe site, întrucât fiecare tablou are propria unicitate.

Mulțumesc pentru vizita făcută pe site-ul meu!